Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 19 травня 2022 р.

Бібліопазл "Зростаємо українцями!"💙💛

Коли вдягаю вишиванку,

Немов в любові признаюся

Своїй країні ніжно й палко,

Вдягну і Господу молюся.

За мир та спокій в Україні!

Щоб вишивані візерунки

У долю кожної родини

Внесли приємні подарунки.


Всесвітній день вишиванки з’явився не так давно, у 2006 році, але вже встиг стати одним із найулюбленіших свят українців. Його прийнято святкувати у третій четвер останнього місяця весни, цьогоріч це 19 травня. У цей день усі охочі вдягають традиційне українське вбрання та проводять у ньому весь день. Також зазвичай проводяться святкові заходи.

З нагоди свята бібліотекарки молодшого абонементу організували бібліопазл "Зростаємо українцями!". Захід провела волонтер бібліотеки для маленьких читачів та діток внутрішньо переміщених осіб.


Учасники події дізнались більше про вишиванку як код нації, ознайомилися з історією свята, розмалювали патріотичні розмальовки. 

Також діти взяли участь у музично-ігрових активностях під українську музику та переглянули мультфільм за мотивами української народної казки.


"Все починається з малого. Тому ми вдячні батькам за те, що діткам  прищеплюють змалку любов до рідної землі, українських традицій і звичаїв, виховуючи маленьких патріотів", - відзначили організаторки заходу.



Немає коментарів:

Дописати коментар