Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 22 квітня 2024 р.

22 квітня - Міжнародний день Матері-Землі🌍

Офіційно цю дату вперше відсвяткували 22 квітня 2010 року. Ініціаторами впровадження стали учасники Генеральної Асамблеї ООН. В цей день в різних куточках світу проводяться конференції, симпозіуми та акції, спрямовані на розкриття проблем, пов’язаних з екологічним становищем нашої планети.

У Міжнародний день Матері-Землі є така цікава традиція – Дзвін Миру. Ця традиція підтримується в різних країнах. А звуки дзвону закликають кожного жителя планети об’єднатися у справах захисту миру та збереження дивовижних багатств нашого світу.
Люди мають сконсолідуватися, адже тільки так ми можемо досягти позитивних змін у різних сферах функціонування Землі. Водночас дзвін символізує спокій, мир, дружбу, братерство різних народів попри расову, культурну та соціальну приналежність.
Міжнародний день Матері-Землі відзначається, щоб нагадати кожному з нас про те, що Земля та її екосистеми забезпечують нам життя та утримання.
Саме ця подія надає можливість підвищити обізнаність громадськості у всьому світі щодо проблем, що стосуються добробуту планети та всього життя, яке вона підтримує.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар