Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 11 квітня 2024 р.

Інформаційна година "Вогонь: користь і небезпека"🔥

Нас вогонь всіх зігріває 
Дуже нам допомагає.
То зігріє усіх нас,
А то їсти всім нам дасть.
Нам вогонь, як рідний брат
Виручає всіх він нас.
Але будьте обережні,
Щоб не виникло пожежі.

Більшість нещасних випадків з дітьми можна запобігти, передбачаючи, що може зробити дитина, та створивши необхідні умови для безпечної життєдіяльності. А щоб нагадати школярам про безпечну поведінку бібліотекарки молодшого абонементу організували для них інформаційну годину "Вогонь: користь і небезпека".

Мета заходу: сформувати уявлення про причини виникнення пожежі в побуті та її наслідки; пояснити, як правильно діяти у небезпечній ситуації; повторити правила техніки безпеки при користуванні сірниками та електроприладами.

Діткам розповіли про користь і небезпеки, які можна очікувати від необережного поводження з вогнем, нагадали правила безпечної поведінки та пояснили, як запобігати виникненню нещасних випадків. Також присутні взяли участь у обговоренні надзвичайних ситуацій, добираючи до кожної правильні рішення.

Працівниці наголосили: "Вогонь - друг! Колись у давнину люди не вміли ним користуватись. Коли люди навчились приборкувати цю природну силу, то вони отримали світло, тепло та можливість готувати їжу. Без вогню неможливе життя. Та, як будь-яка природна стихія, вогонь залишив свої сліди в історії всіх епох і народів. Тисячі людей, населених пунктів і речей зникли з лиця Землі в гігантських язиках полум'я. За своїми трагічними наслідками пожежі не поступалися епідеміям, посухам та іншим лихам. Вогонь став не лише другом, але й перетворився на недруга - пожежу, що знищує все".

Немає коментарів:

Дописати коментар