Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 8 квітня 2024 р.

Презентація книги "Невигаданий друг" Ольги Ткач😊

"Якщо вже вигадувати, то світло –

темряви і в житті вистачає"

О. Ткач

Діти полюбляють цікаві події, а бібліотеки - їх організовувати. Зустрічі з письменниками - важливий етап у формуванні читацького смаку та вихованні любові до читання. Школярі прагнуть знайомитись, пізнавати нове та ставити безліч запитань. І спілкування з автором дозволяє їм зрозуміти вподобані видання набагато глибше та побачити події з іншого боку.

Сьогодні, 8 квітня, до нашої бібліотеки завітала хмельницька авторка Ольга Ткач. Поетеса, журналістка, лауреатка обласної літературної премії імені Миколи Федунця. У пані Ольги 7 поетичних збірок, а віднедавна вона розпочала шлях авторки прози у стилі фентезі. Саме презентована книга "Невигаданий друг" - перше сольне прозове видання.

На подію запросили учнів 6-Г класу СЗОШ №21, для яких проблеми, висвітлені у книзі, знайомі багатьом: взаємини з батьками, пошук друзів, булінг у школі.

Письменниця розпочала знайомство присутніх із книгою з загадки: що ж може бути у рюкзаку. Їжа, одяг, книги, ... вгадали не одразу, адже там була іграшка, схожа на дракона Вітра, який став першим другом головного героя твору Сергійка.

Шестикласники захопливо послухали уривки з книги, дізнались про пригоди персонажів, поринули у світ, у якому сплелися реальність і вигадка.

Ольга Михайлівна відзначила: "Мені дуже хотілося, щоби юний читач або читачка з мого чудового Хмельницького, гуляючи містом, мимоволі згадували локації із книги та усміхалися, побачивши однолітка із чималеньким рюкзаком за спиною. Історія максимально близька до реальності, але в ній є місце чудесам. Бо й у житті трапляється так, що якщо комусь довго не дається щось звичайне, для нього стається диво. Запрошую в цю історію, яка відкриває серію повістей про дружбу, що окрилює!".

Немає коментарів:

Дописати коментар