Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

вівторок, 2 квітня 2024 р.

Літературні знахідки "Дива та таємниці в книжковому королівстві"😊

Щороку, 2 квітня, уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day). Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває дітям двері у великий світ, знайомить з невідомими істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки.

Свято вирішили відзначати 2 квітня, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен, якому не тільки вдалося змінити ставлення до дитячих книг, але й розвинути та збагатити цей вид художньої літератури.

Сьогодні бібліотекарки молодшого абонементу організували для читайликів літературні знахідки "Дива та таємниці в книжковому королівстві".

Діти дізнались більше про Міжнародний день дитячої книги та мету відзначення цієї події, ознайомились із творчим доробком відомого казкаря Г. К. Андерсена та його внесок у розвиток дитячої літератури.

Читачі також взяли участь у вікторині "Цікаве про популярні книги" та обговорили найвдаліші екранізації дитячих книг. На завершення зустрічі присутні поділились враженнями та порекомендували один одному видання, які їм подобаються.

"Дитяча література - особливий різновид письменницької творчості. Писати для дітей - найважче. Книга має бути надзвичайно продуманою, цікавою, корисною, сповненою пригод й яскравих персонажів, щоб заохочувати дітлахів читати більше. Саме таку літературу ми радимо нашим відвідувачам", - відзначають організаторки зустрічі.




Немає коментарів:

Дописати коментар