Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 25 квітня 2024 р.

Інформаційний мікс "Верба красна розцвітає, про Великдень сповіщає"🌿

Вербна неділя - одне з найголовніших християнських свят, яке пов'язане зі святкуванням Великодня. В цей день Ісуса Христос увійшов до Єрусалиму. Атрибутом свята є вербові гілочки, які замінили пальмові в нашій країні. Наші предки вірили, що цвіт верби символізує пробудження природи.

25 квітня у Центральній публічній дитячій бібліотеці - день корисний та інформативний для молодших школярів. Відзначаючи наближення Великодня, діти завітали на інформаційний мікс "Верба красна розцвітає, про Великдень сповіщає".

Бібліотекарки молодшого абонементу підготували для читайликів відео та слайд-розповідь із цікавими фактами про святкування в країнах світу, а також мультфільм і вікторину "Світлі свята поспішають...".

Усі присутні дізнались більше про традиції та звичаї відзначення Вербної неділі та Великодня, значення та символіку цих давніх християнських свят. 

"Цей захід став не лише нагадуванням про традиції в Україні та світі, але й можливістю для дітей відчути позитивні емоції від очікування Великодня та святкової атмосфери Вербної неділі", - відзначили організаторки.


Немає коментарів:

Дописати коментар