Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 22 квітня 2024 р.

Презентація книги Марії Будзінської "Зуліяна"👸

"Ти хочеш казку?
Можна й казку,
Хоч й стиль не мій,
Лиш подих мрій.
Якщо й одержу я поразку,
Щаслива я за розум твій"

Будзінська М.

Сьогодні, 22 квітня, у Центральній публічній дитячій бібліотеці презентували книгу подільської поетеси Марії Будзінської. На подію запросили учнів 2-В класу СЗОШ №21.

Казку "Зуліяна" авторка написала понад 20 років тому для своєї доньки. Але за життя так її і не опублікувала. Зробили це рідні поетеси в пам’ять про неї.

Донька педагогині та поетеси Світлана Яковчук в анотації до видання написала: "Ви тримаєте в руках поетизовану казку, створену з любов`ю та теплом. В цій казці є те, що живе в моєму серці, це спогади мого щасливого дитинства, любов і лагідне тепло моїх батьків. Великий внесок у мій світогляд внесла мама".

Захід розпочався із відеозвернення пані Світлани, яка розповіла про книгу, мамину творчість і поділилась спогадами з дитинства. А художниця Олена Завітайло розповіла про роботу над свої враження від казки, до якої створила неймовірно яскраві ілюстрації.

Організаторки розповіли про Марію Будзінську, її поетичний доробок, продемонстрували книгу та розповіли про її видання. Далі бібліотекарка молодшого абонементу прочитала присутнім казку "Зуліяна", а дітки поділились враженнями від перетворень доньки султана.

На завершення презентації усі школярі отримали в подарунок по примірнику книги, які надіслала для них пані Світлана напередодні.

Атмосфера східної казки від місцевої авторки подарувала читайликам лише приємні емоції та гарний настрій.

Щиро вдячні Світлані Яковчук за подарунки для дітлахів і можливість розповісти школярам молодшої школи більше про творчість її мами - Марії Будзінської.




Немає коментарів:

Дописати коментар