Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

четвер, 14 квітня 2022 р.

Всеукраїнський день довкілля - 2022🌱🌲🌄

Щорічно, починаючи з 1999 року, в третю суботу квітня відзначається Всеукраїнський день довкілля. Цього дня проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань тощо. Цьогоріч День довкілля припадає на 16 квітня.

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату та природні катаклізми - природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати. 

Напередодні, 14 квітня, бібліотекарі разом із читачами центральної публічної бібліотеки для дітей №12 долучились до обласної акції "Захисти довкілля".

Місцеві активні читачі та ВПО допомагали облаштувати територію біля бібліотеки: посадили дерева, саджанці кущиків та посіяли квіти.

"Це наш внесок у красу Хмельницького та подяка вашому місту, яке вже стало нашим, за гостинність. Ми насправді любимо природу та бережно ставимось до флори й фауни", - відзначила читачка пані Ірина.

Діти залюбки впорядковували клумби, розповідали про рослини, які зазвичай висаджують з батьками на домашніх ділянках і в рідних у селах.

"День довкілля дозволяє нам ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища та замислитися над власним внеском у це. А зробити кожен може багато, і достатньо для цього лише маленьких кроків: свідоме споживання води, сортування сміття, економія електроенергії, відмова від поліетиленових пакетів й пластикових пляшок, і звісно ж, турбота про довкілля", - підсумувала бібліотекарка молодшого абонементу Леся Кутей.




Немає коментарів:

Дописати коментар