Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

середа, 20 квітня 2022 р.

Етномікс "Ой нумо, нумо, заплетемо шума" 🌿

Зараз існує безліч видів рукоділля та різних технік, одним з найпопулярніших стилів є декупаж. Це особливий спосіб декорування, який створює на поверхні ефект розпису. Декупаж має багатовікову історію. З його допомогою ще в ХІІ столітті майстри створювали неперевершені шедеври.

Декупаж дозволяє перетворити будь-які, навіть найпростіші предмети або поверхні, на оригінальні та незабутні. Використовуючи цю техніку можна декорувати дерев’яні, скляні, пластикові, паперові або навіть тканинні поверхні.

Основи декупажу дуже прості – це свого роду аплікація, яка робиться з декупажних карт, спеціальних або звичайних серветок з красивими зображеннями, етикеток, листівок, тканин з малюнками та багато іншого.

Продовжуючи підготовку до Великодня, 20 квітня, у центральній публічній бібліотеці для дітей №12 організували етномікс "Ой нумо, нумо, заплетемо шума" для читачів бібліотеки та діток ВПО.


Для проведення майстер-класу із виготовлення декупажного великоднього яєчка запросили викладачку відділу образотворчого мистецтва Хмельницької школи мистецтв "Заріччя"  Ольгу Мотосову.

Майстриня просто пояснила маленьким учасникам правила роботи з матеріалами, розповіла про декорування у стилі декупаж, ознайомила з повним процесом оздоблення.

Діти швидко освоїли цікаву техніку та змогли створити великодні яєчка для свого кошика разом з батьками.

"Навіть найдорожчі або наймодніші речі не замінять предмети, створені власними руками. Нехай вони будуть не такими витонченими або професійними, зате в них буде присутня частинка вас і вашої любові", - підсумували організаторки події.

Немає коментарів:

Дописати коментар