Фасад бібліотеки

Фасад бібліотеки

понеділок, 11 квітня 2022 р.

Презентація художньої виставки «Кожне його слово про Україну»💙💛

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Саме такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Символ нашого народу, пророк і геній, водночас – звичайна українська людина. Людина, яка залишалася собою завжди та за будь-яких обставин...

У 1840 році вийшла тоненька книжечка під назвою «Кобзар», а з нею прийшло й визнання поетичного таланту Шевченка. Видання першого «Кобзаря» стало епохальним явищем. І цьогоріч відзначається його 182-га річниця.



11 квітня в оновленому читальному залі «ProArt» центральної публічної бібліотеки для дітей №12, натхненні талантом митця, учні Хмельницької школи мистецтв «Заріччя» презентували художню виставку «Кожне його слово про Україну».

Під час заходу присутні поринули у життєвий та творчий шлях видатного українця. Присутні дізнались цікаві факти про перше видання «Кобзаря» та послухали поетичні рядки українського Пророка.

Родзинкою презентації стала концертна програма учнів Хмельницької школи мистецтв «Заріччя». Творча молодь виконала вокальні номери, створені на слова Т.Г. Шевченка, під акомпанемент піаніно та бандури.

Виставка присвячена 182-ій річниці першого видання «Кобзаря» та експонуватиметься у залі «ProArt» протягом квітня.





«Шевченкове слово – це вся Україна на долоні, це правда та відвертість, це сила, яка підіймала дух, загартовувала, відроджувала українців у всі часи, у будь-які періоди життя нашого народу. Зараз триває війна. І кожне пророче Шевченкове слово нагадує нам, що ми вільний, мужній і неймовірно сильний народ, який свято береже свою свободу та врешті-решт перемагає всіх ворогів», - відзначила ведуча презентації Леся Кутей.

Немає коментарів:

Дописати коментар